İran'da "katliam" iddiaları var
Reformcu lider Mir Hüseyin Musavi'nin bugün Tahran Üniversitesi'nde kılınacak Cuma namazına katılmasının beklendiği ve bunun ülkede yeniden gerilim yaratabileceği belirtiliyor.
Independent'ın dış haberler sayfalarında İran'la ilgili gelişmelere bugün geniş yer ayrılıyor."Protestoların dinmesinden bu yana Musavi pek ortalıkta görünmüyordu. Ama bugün kampanyasının başlıca destekçilerinden Ali Ekber Haşimi Rafsancani'nin Cuma hutbesini dinlemesi bekleniyor. Haftalarca süren siyasi açmazın ardından, bu reformcu güçlerin tehlikeli bir gövde gösterisine dönüşebilir."
Guardian'da yer alan haberdeyse, insan hakları örgütlerinin, İran'da cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası yaşanan şiddet olaylarında yüzlerce kişinin ölmüş olabileceği ve durumun bir katliama eş değer tutulabileceği yönündeki iddialarına yer veriliyor.
"İnsan hakları eylemcileri, anlatılanlara dayanarak, hükümet güçleriyle çıkan çatışmalarda ölenlerin sayısının resmi rakam olarak verilen 20'den çok daha fazla olduğunu ve durumun katliama eş tutulabileceğini söylüyor. Bir kadının yakınını ararken, bir buzdolabı deposunda üstüste yığılmış cesetler gördüğünü söylemesi üzerine şüpheler artmıştı. Oğlunu arayan bir diğer kadına ise tümünün öldüğü söylenen 50 ila 60 kişinin fotoğrafları gösterildi."
BBC



del.icio.us
Digg
Yorumunuzu Ekleyin