Somali komşularından asker istedi
Somali parlamento sözcüsü komşu ülkelere 24 saat içinde ülkeye asker gönderme çağrısı yaptı.
Sözcü Şeyh Aden Muhammed Nur'un çağrısı başkent Mogadişu'nun kuzeyinde şiddetli çatışmaların devam ettiği bir sıraya rastlıyor.
Çatışmalarda islamcı gruplarla geçici hükümete bağlı güçler karşı karşıya...
Binlerce kişinin bölgeden kaçmakta olduğu söyleniyor.
Önceki gün Somali Güvenlik Bakanı Ömer Haşi Aden, bir intihar saldırısında öldürülmüştü.
Başkent Mogadişu'nun kuzeyindeki Beledweyne kentinde, bir otelde meydana gelen patlamada bakanın yanı sıra, en az 9 kişi daha öldü.
Saldırıyı kimin düzenlediği henüz kesinleşmedi ama bu eylem, hükümet yanlısı güçlerin İslamcı militanlarla çarpışmalarını sürdürdükleri sırada gerçekleşti.
Somali Cumhurbaşkanı Şeyh Şerif Şeyh Ahmed, basına yaptığı açıklamada, "saldırının El Kaide tarafından düzenlendiğini" söyledi.
Somali hükümetini destekleyen güçler, Salı gecesinden bu yana, başkent Mogadişu'da isyancı güçlerle çarpışıyor.
Hükümet güçleri ve isyancı gruplar, başkentteki yerleşim alanlarının hedef alınmadığını savunuyorlar.
Son olaylarda ölenler arasında Mogadişu Emniyet Müdürü Albay Ali Said de bulunuyor.
Albay, isyancıların üslerine yönelik operasyon sırasında öldü.
BBC'nin Doğu Afrika muhabiri Will Ross, daima ön saflarda yer alan Ali Said'in ölümünün, hükümet yanlısı güçler açısından önemli bir kayıp olduğunu kaydediyor.
Ülkede geçen aydan bu yana süregiden çatışmalarda, 250'den fazla insan öldü. Ölenler arasında hem siviller, hem de çarpışan militan ve güvenlik görevliler var.BBC



del.icio.us
Digg
Yorumunuzu Ekleyin