Ana Sayfa | GÜNDEM | Darbeye teşebbüs planı

Darbeye teşebbüs planı

Bozdağ, mecliste gazetecilerin sorularını yanıtlarken, “Buradaki vahameti ortadan kaldıracak tek şey, Genelkurmay Başkanlığının ‘böyle bir belge yoktur, veya böyle bir belge vardır ancak bu belge komuta katının bilgi ve onayı dışındadır, yasadışıdır., yasaları çiğneyerek böylesi bir belge hazırlayanlar açığa alınmıştır ve kendileri ve olay hakkında da soruşturma başlatılmıştır’ şeklinde açıklaması ancak süpheleri ortadan kaldırabilir” diye konuştu.

-"DARBE BELGESİDİR"-

"Genelkurmay Askeri Savcılığının açıklaması şüpheleri ortadan kaldırmak yerine şüpheleri kuvvetlendirici bir anlam taşıyor" iddiasında bulunan Bozdağ, şöyle devam etti:

“Kamuoyunun beklediği açıktır. Böyle bir belge vardır veya yoktur. Genelkurmayın böyle bir açıklama yapmak için uzun araştırma yapmasına da gerek yoktur. Genelkurmayın güçlü gelenekleri, sağlıklı kayıtları ve arşivi bu işin aslını ortaya koymaya kafidir.

Eğer bu belge doğru ise bu bir darbe belgesidir, darbeye teşebbüs planıdır, yasalarımıza göre suçtur. Cumhuriyet savcıları bu suça teşebbüs edenler hakkında gerekli işlemleri resen başlatmak zorundadır. Bu konudaki yargılama da askeri değil, adli yargının yetki ve görev alanındadır.”

VATAN

Ekleyin:: Add to your del.icio.us del.icio.us | Digg this story Digg

Yorumlara Abone ol Yorumlar (0 Yorum Eklendi):

Yorumunuzu Ekleyin comment

Lütfen resimde gördügünüz kodu giriniz:

  • email Arkadaşına Gönder
  • print Yazdır
  • Plain text Sadece Yazı
Etiketler
Etiket eklenmemiş
Bu haber için oy ver
0